2008 Ocak ayının başlarında açtığım seyir defterime düzenlemeydi, tasarımdı, öğrenmeydi, araştırmaydı derken ilk yazım 31 Ocak 2008 tarihinde geldi.

ve işte blog serüvenim…

31 Ocak - ilk yazı – blog nedir? niye benim de blogum var?
ilk yazımda blog kelimesinin ne demek olduğunu ve neden bir blog açtığımı açıkladım. blog kelimesi yerine seyir defteri’ni kullanacağımdan bahsettim. ve seyir defterime bir başlangıç yaptım.

yavaş yavaş alışmaya çalışıyordum. daha işin çok başındaydım ve koskoca şubat ayına bir yazı sığdırmıştım.

asıl başlangıcı mart ayında yaptım. 20 adet yazı yayınlamıştım mart ayında.

10 MartTürkiye’nin Hatıra Defteri
Çok beğendiğim belgeselin tanıtımını yaptım ve her hafta yayınlandıkça herkes izleyebilsin diye linklerini verdim. hala güncelliyorum. şu an linkler aktif durumda. isteyen herkes indirip izleyebilir.

**20 Mart **- EA Sports’tan UEFA Euro 2008
20 Mart’ta yayınlamış olduğum Euro 2008 oyunu hakkındaki haberden sonra seyir defterime google aracılığıyla çok fazla kişi gelmeye başladı. daha fazla ziyaretçi gelmesi beni ateşlemişti.

yazı yazma hevesim nisan ayında da devam etti. 18 yazı da nisan ayına sığdırmıştım. konser takvimi fikrim seyir defterime olan ilgiyi arttırmıştı.

1 Nisan – : Murat Yılmazyıldırım, Adsız Özlem ve Kral TV
1 Nisanda yayınlamış olduğum bu yazımda başıma gelen ufak bir olaydan bahsetmiştim. hala daha bu yazım google’dan ziyaretçi çekiyor.

2 NisanNisan 2008 Konser Takvimi
nisan ayında benim dinlediğim ve müzisyen olarak isimlendirdiğim kişilerin konser tarihlerini araştırdım ve liste halinde yazdım. Bu yazıdan sonra adeta ziyaretçi patlaması yaşandı.

13 NisanSanalKurs E-Dergi – Sayı 3
SanalKurs dergisinin 3. sayısında hazırlamış olduğum “Yeni Albümler” yazısı yer almıştı. Yeni çıkan albümleri tanıtmıştım.

21 Nisan2008 Blog Ödülleri – Oylama Başladı
Blog Ödülleri yarışması başlamıştı. daha yeni olduğum için bu yarışmaya katılamamıştım ama oy kullanmıştım. bu yazımda hangi kategoride kimlere oy verdiğimi açıkladım.

26 NisanPinhani – Zaman Beklemez (Yeni Albüm)
Pinhani’nin Zaman Beklemez isimli albümü çıkmıştı ve hemen haberini yayınladım. google’ da en üst sıradaydım ve cnnturk benden bu yazımı resmen çaldı ve benim dilime düştüler :D

29 NisanMayıs 2008 Konser Takvimi

  1. konser takvimini de hazırlamıştım. seyir defterim ziyaretçi açısından çok iyi gidiyordu. günlük ortalama 1000 ziyaretçiye ulaşmıştım artık.

Mayıs ayını da iyi geçirdim sayılır. ama yazılarda biraz düşme yaşandı. 14 yazı yayımlamıştım bu ay.

1 MayısKopyala-Yapıştır-Sahiplen
dedim ya benim dilime düşmeye görsünler. cnnturk’ün pinhani-zaman beklemez isimli yazımı nasıl çaldığını ve nasıl anladığımı yazdım. ve diğer çalma olaylarından bahsettim.

5 MayısWordPress Sürüm Yükseltme (Güncelleme)
Wordpress’in yeni sürümü çıkmıştı. ben de ilk defa güncelleme yaptım ve nasıl yapıldığını yazdım.

6 MayısDailymotion – Youtube’ a Alternatif
Youtube kapalıydı ve herkes gibi ben de alternatif arayışındaydım. Dailymotion çok iyi bir alternatifti, bahsetmeden geçemedim.

11 Mayıs2008 Blog Ödülleri – Kazananlar Açıklandı
2008 Blog Ödülleri yarışmasında kazananlar açıklanmıştı. yarışma internet ortamında çok tartışılmıştı. eleştirilerin sınırı çoktan aşılmıştı hem yarışmayı eleştirenler tarafından hem de yarışma ile ilgilenenler tarafından…

**13 Mayıs **- Murat Çelik – Aşkın Elif Hali (Yeni Albüm)
uzun zamandır beklediğim albümünü Murat Abi kendi websitesinden ücretsiz olarak yayınlamıştı. şarkılar konserlerde dinlediğimden biraz daha farklıydı. Murat Abi’ye yakışan çok güzel bir albüm.

24 MayısBir yarım akıllı, bir yarım deli …
Eurovision şarkı yarışmasına “Deli” şarkısıyla Mor ve Ötesi katılıyordu. sevdiğim bir gruptan sevdiğim bir şarkı… hakkında bir şeyler söylemeden geçemedim. Biraz taş da attım tabi önceki eurovision şarkılarımıza…

Haziran ayında çok az yayımladım. sadece 4 tane. Havalar ısınmıştı, okul da bitmişti. Fazla rahatlamıştım anlaşılan…

1 HaziranHaziran 2008 Konser Takvimi
yaz gelmişti artık, konserler artmaya başlamıştı.. ohh dedim okulda bitti, baktım kimlerin konseri var.. kimlerin yokmuş ki..

17 Haziran – doğum günümdü bugün. hiç bahsetmedim, belki bi gün bahsedilmeye değer bi doğum günüm olur diye.

18 HaziranFirefox 3.0 – Daha hızlı, daha güvenli ve daha özelleştirelebilir
Vazgeçemediğim tarayıcım Firefox’un yeni sürümü çıkmıştı. Explorer’ın haddi çoktan bildirilmişti, bu da kapak olmuştu adeta :)

Temmuz ayında da rehavet devam ediyordu. 6 tane yazı yayınlayabilmiştim.

15 TemmuzFifa 2009 Çıkış Tarihi ve Ekran Görüntüleri
Ne yazıymış böyle. akın akın ziyaretçi sardı seyir defterimi. o zamanlar fifa 2009 çok konuşuluyordu. özellikle ne zaman çıkacak diye. EA sports sürekli ekran görüntülerini yayınlıyordu. Çok aranılan bu konuda bulunan bir sayfası olmuştu.,

17 Temmuzİnternet Seyrüsefer – ilgimi çekenler
pek yazı yazamıyordum ama blogları ve websitelerini takip edebiliyordum. dedim bari ilgimi çeken haberleri bir başlık altında toplayayım.

Ağustos ayında da 8 yazı yayımlayabildim. Artış vardı ama yetersizdi. daha fazla yazmam gerekiyordu ama sanki mecalim yoktu.

3 AğustosAlternatif Video Siteleri
nereye el atsam kuruyordu. youtube’tan sonra dailymotion da kapanmıştı. alternatif olabilecek video sitelerini tanıttım. Artık metacafe favorim dedim. kapanmasını bekliyordum ama bak hala kapanmadı :)

30 AğustosFilm Arşiv Katalog Programı: DivxTürk
Türk yapımı ve %100 Türkçe olan bu program çok hoşuma gitmişti. Arşivimi listelemem için çok güzel bir programdı ama arşiv uzayıp gidince uğraşamadım.

Ve Eylül ayı gelmişti. Seyir Defterimin yeniden doğuşuydu 1 Eylül. Her şeyiyle tamamen değişmişti. Farklı bir bakış açısıyla yayına devam edecekti. Ve artık bana ait özel yazılar da yer alacaktı.

1 EylülFarklı bir “Hakkımda” bölümü…
görünümle, içerikle başlayan değişime değişik bir hakkımda bölümü ile devam etmek istedim. Beni ben değil beni tanıyanlar veya “tanıdığını zannedenler” tanıtsın istedim. birkaç arkadaşa bir şeyler yazmalarını söyledim sadece bir kişi yazdı  (Gürcan’a çook teşekkürler) diğerleri ise yazarız dediler hala bekliyorum :) sonra söylemenin de gereksiz olduğunu anladım. Eğer seyir defterimi takip ediyorlarsa yazsınlar diye düşündüm. hala kimse yazmadı. birer cümle bekliyordum, yarım sayfa anlatacaklarını zaten düşünmedim. Hakkımda bölümü hala farklılığını koruyor, çünkü hala boş. Bilmem hiç bu kadar boş bir hakkımda bölümü gördünüz mü? :) :) “Gürcan” da olmasa …

Ve bana özel yazılarıma başlamıştım artık… Belki birileri benim kaybettiklerimi bulabilir ya da bulduklarımı paylaşabilirim umuduyla…

Bittiğine Dair Yeni Bir Başlangıç
Mutluluğun Mızıkçısı
Bir Gece Masalından…
Çıkmaz Sokak Yalnızlığı
Bir Hayalin Yansıdığı O Yüz

3 EylülGoogle Chrome – google’un yeni internet tarayıcısı
Google da nihayet bir tarayıcı çıkarmıştı. her işe el atan ve en iyi şekilde yapan google iyice karışan tarayıcı dünyasına da el atmıştı. Google Chrome iyi bir başlangıçtı…

6 EylülAimp 2: Winamp’ın yerini alacak mı?
yıllardır vazgeçemediğim ama son zamanlarda yavaş açılmasından ve sürekli güncelleme uyarıları çıkarmasından gına geldiğim winamp benim için artık tarih olmuştu. Aimp çoktan winamp’ın yerine almıştı bende.

20 EylülReklam İzle Para Kazan – Reklammatik
Bence çok iyi bir fikirdi. zaten çoğu kişi bu reklamları video sitelerinden izliyordu. izlerken para da kazanmayı kim istemezdi ki? Çoğu kez bu tarz sitelere üye olup hiçbir şey kazanamadığım ve kazanamayacağımı bildiğim halde reklammatik’e de üye oldum. bir çok alt üye edindim ama onlar da benim gibi üye olduktan sonra pek uğramıyorlardı. ki haklıydılar zaten. eğer bu sitenin tasarımı ve işleyişi düşündüğüm gibi olsaydı ilk defa bir şeyler kazanıyor olurdum. Ama yine de yolu yarıladım :) 46 alt üye ve 20000 küsür puan…

Ekim ayında yazı sayım yine azaldı. Eylül’de yayımladığım 17 yazıya karşın Ekim’de ancak 6 yazı yayımlayabilmiştim.

yazılarıma ekim ayında da devam ettim.
Bazen zaman silinir; geçmiş, gelecek ve bugün birmiş gibi görünür.
Nereye Kadar…

**8 Ekim **- İnternetten Mühendis olabilirsiniz !
okuduğum okul olan sakarya üniversitesi internet ve bilgisayar alanında zaten çoğu üniversiteden çok ilerideydi. Bunu bir adım daha ileri götürdü ve karşınızda uzaktan mühendislik eğitim…

Kasım ayında yine az yazı yayımlamıştım. ama yazılarıma devam ettim..

Her Gün Bugün – Zamansız Bir Hayal
Bir Düş, Bir Mutluluk Fotoğrafı…
İki Yüzlü Bir Hikaye

Aralık ayına gelindiğinde yazılar iyice azalıyordu. 4 yazı yayımlamıştım ancak…

Adalet – Hüzünlü bir hikaye…
Her Gün Bayram – Can Dündar’dan bayrama dair çok güzel bir yazı
Bir Başka İstanbul – 10000 fotoğrafın birleştirilmesiyle bir istanbul filmi
Ve bekleyecek bir şey kalmadığında… – beklemeyi öğrenmiştim artık…

.

Ve bir sene daha sona ermişti. Seyir Defterim 104 yazı ile 1 yaşına girmişti. Bakalım 2009 yılında neler olacak? Bakalım bu yazıyı okuyabilen çıkacak mı? Okuyanlar görüşlerini yazarsa çok sevinirim…

.

Emrah Yumuk

.

C# Server İç (Internal) IP Alma

C#’ta server iç (internal) ip adresi alma:var ipAddress = Dns.GetHostEntry(Dns.GetHostName()).AddressList.FirstOrDefault(ip => i...… Devamını oku...